Cauta:
  News  Industrie  Ong social  Social  Media  Imobiliare  Tehnologie  Industrie turism  It  Industrie evenimente mediu  

©23-Sep-2019

constructii  Au fost finalizate lucrarile constructii

Recent, IRIDEX GROUP CONSTRUCTII a finalizat lucrarile de constructii la cel de al 2-lea Subcompartiment, in suparafata de 4,6 ha, al noului depozit ecologic de la Tutora, jud. Iasi.
Constructia acestui depozit face parte din proiectul , "Managementul integrat al deseurilor in Municipiul Iasi" care presupune inchiderea depozitului vechi de la Tomesti, executia depozitului nou, a statiei de sortare si a statiei de compost de la Tutora. Valoarea proiectului de 21 milioane Euro este finantat din fonduri de la bugetul local (25%) si fonduri de la Ministerul Mediului (75%).
In cursul anului viitor, urmeaza a fi executat ultimul subcompartiment al depozitului cu o suprafata de 5,3 ha. Subcompartimentele sunt prevazute cu sistem de drenare a levigatului si puturi de colectare a biogazului rezultat in depozit.
Intreaga investitie este proiectata si executata de consortiul Hidroconstructia SA , IRIDEX GROUP CONSTRUCTII SRL si ROMAIR Consulting SRL.
In cadrul depozitului de la Tutora au mai fost finalizate si predate beneficiatului statia de transfer si compost, statia de tratare levigat si platforma de cantarire.
In prezent, lucrarile de constructii sunt sistate, deoarece nu a fost achitata 50% din suma datorata firmelor din consortiu pentru lucrarile executate, obligatie ce ii revine Ministerului Mediului. Depozitul de deseuri de la Tutora va avea o suprafata totala de 14,5 ha urmand a fi cel mai mare depozit de deseuri executat in Romania.
Etansarea celor doua subcompartimente finalizate pana in acest moment, s-a facut cu argila, geocompozit bentonitic , geomembrana de 2 mm grosime si geotextil de protectie.

 
constructii constructii

Alte articole


Articole 'Fresh'


Articole 'populare'

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONSTRUCTII - 2019 - reportaj.com