Cauta:
  News  Industrie  Ong social  Social  Media  Imobiliare  Tehnologie  Industrie turism  It  Industrie evenimente mediu  

©23-Sep-2019

constructii  Case decente pentru romii constructii

Habitat for Humanity Romania a ajutat inca din anul 2000 comunitatile de romi iar la Oradea, Bihor, 20 de familii de etnie roma beneficiaza de locuinte noi in cadrul proiectului Habitat Romanes.
Un finantator important este si Fundatia Vodafone Romania. Materialele de constructie si banii provin din donatii si
sponsorizari, iar locuintele sunt construite de catre familii impreuna cu voluntarii. Romii isi construiesc casele alaturi de voluntari, sub supravegherea specialistilor in constructii Habitat for Humanity

24 de familii sarace de romi din localitatea Vanatori Neamt vor aveao locuinta decenta in cadrul proiectului "O casa, un viitor", derulat in parteneriat de Habitat for Humanity si Fundatia Soros Romania.

Proiectul a fost lansat astazi si in Vanatori Neamt, dupa modelul lansarii in comunitatea Baltesti, Prahova (iulie 2009), printr-un eveniment la care au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale si ai altor organizatii ce deruleaza programe de dezvoltare comunitara sau destinate romilor, precum si reprezentanti mass-media.
Dupa eveniment, reprezentantii Fundatiei Soros si Habitat for Humanity au lucrat ca voluntari pe santierul din Vanatori Neamt, alaturi de primele 5 familii roma selectate in cadrul acestui proiect. Conditiile mizere de locuit cauzeaza probleme de sanatate copiilor dar si parintilor iar lipsa de educatie contribuie la o viata traita la marginea societatii, in saracie. Totodata, 15 adulti din comunitatea de romi vor fi formati profesional in domeniul constructiilor in cadrul proiectului "O casa, un viitor".
La Vanatori, romii traiesc extrem de saracacios, uneori 3 sau 4 familii intr-o singura casa insalubra, fara electricitate sau apa curenta. Principalul venit al romilor este obtinut din ajutorul social sau alocatiile copiilor la care se adauga veniturile realizate din comercializarea fierului vechi.

"O casa, un viitor" se deruleaza pe o perioada de trei ani incepand cu 2009, de catre Asociatia Habitat for Humanity in parteneriat cu Fundatia Soros Romania, cu sprijinul autoritatilor locale. Cei 20 de voluntari au izolat cu polistiren exteriorul a doua locuinte.
Locuintele la care se lucreaza, cu suprafata de 55 mp, vor avea doua camere, baie si bucatarie. Pana in prezent, activitatile derulate in cadrul programului, in comunitatea din Baltesti, constau in instruirea localnicilor si autoritatilor locale, consultanta in atragerea de fonduri, finantarea unor proiecte locale
Habitat for Humanity Romania
Este o asociatie non-profit care are drept scop eliminarea conditiilor de locuit saracacioase si a lipsei de adapost din intreaga lume.
Peste 1500 de familii din Romania au beneficiat de sprijinul Habitat. Acestea sunt usor de construit, izolate termic si necesita cheltuieli mici de intretinere. Initiat cu scopul de a crea un model de ajutorare a comunitatilor care locuiesc saracacios in tara noastra, acest proiect se adreseaza in special familiilor de etnie roma si exista posibilitatea de a fi preluat de catre alte institutii interesate de rezolvarea problemei locuirii in conditii precare.
Fundatia Soros Romania
Fundatia Soros, prin programul de Dezvoltare Comunitara Integrata, sprijina comunitatile din Baltesti, Prahova si Vanatori, Neamt din mai 2006.
Programul de Dezvoltare Comunitara Integrata urmareste cresterea capacitatii locuitorilor si insitutiilor locale de a se implica activ in rezolvarea problemelor prioritare ale comunei. Familiile beneficiare trebuie sa munceasca alaturi de voluntari la constructia casei lor si a celorlalti aflati in nevoie.

 
constructii constructii

Alte articole

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


Articole 'Fresh'


Articole 'populare'

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONSTRUCTII - 2019 - reportaj.com