Cauta:
  News  Industrie  Ong social  Social  Media  Imobiliare  Tehnologie  Industrie turism  It  Industrie evenimente mediu  

©21-Nov-2019

constructii  Depozitul de desuri neconform constructii

Vineri, 18 decembrie a avut loc receptia lucrarilor de constructii pentru inchiderera vechiului depozit de la Raureni , Rm Valcea. Valcea", ultimele doua obiective fiind finalizate in toamna acestui an.
Depozitul a fost inchis conform standardelor UE ce prevad nivelarea terenului, colectarea levigatului, drenarea apei de suprafata, etansarea suprafetei de 80. 000 mp cu geocompozit de drenaj gaze, geocompozit bentonitic si geocompozit de drenaj ape de suprafata, extractia gazului din depozit si ingradirea perimetrului.
Astfel ca, proiectul de inchidere a depozitului de deseuri a prevazut executia mai multor sisteme:
-Sistemul de acoperire a depozitului care a fost executat cu un strat geosintetic drenaj gaze, un strat geocompozit bentonitic impermeabilizare si ultimul strat geositetic drenaj ape de suprafata.
-Sistemul de colectare si evacuare a apei de suprafata
-Sistemul de colectare a levigatului.
Valoarea totala a proiectului este 16 mil Euro din care 11,04 mil reprezinta fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene prin Masura ISPA, 2,50 mil Euro au fost asigurati de la bugetul de Stat, 1,10mil Euro au fost contributia de la bugetul local, iar 1. 36 mil Euro au fost asigurati de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea si finalizarea masurilor ex-ISPA.
Lucrarile de constructii au demarat in noiembrie 2007, iar la data de 30 septembrie 2009 s-au finalizat primele doua obiective: Constructia Statiei de Compost si a noului Depozit de Deseuri Feteni, urmad ca in noiembrie sa se incheie si lucrarile de Inchidere a Depozitului de Deseuri Raureni, astfel fiind finalizat intregul proiect "Managementul integrat al deseurilor din Municipiul Rm. Valcea".
Proiectul a fost executat de consortiul Hidroconstructia SA si IRIDEX GROUP CONSTRUCTII SRL. Vechiul depozit de deseuri a fost deschis in anul 1978 si functiona de 25 ani pe o suprafata de 9,5ha.
Inchiderea depozitului neconform de la Raureni, alaturi de constructia noului depozit de deseuri de la Feteni si realizarea statei de compost de la Raureni fac parte din amplul proiect de ecologizare "Managementul integrat al deseurilor din Municipiul Rm.

 
constructii constructii

Alte articole

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


Articole 'Fresh'


Articole 'populare'

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONSTRUCTII - 2019 - reportaj.com