Cauta:
  News  Industrie  Ong social  Social  Media  Imobiliare  Tehnologie  Industrie turism  It  Industrie evenimente mediu  

©21-Oct-2019

constructii  Finalizarea proiectului de reconstructie constructii

Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

Habitat for Humanity Romania construieste locuinte pentru familiile nevoiase prin cele 7 filiale din intreaga tara: Beius, Cluj, Pitesti, Radauti, Craiova, Comanesti si Cumpana. Familiile beneficiare au adresat cuvinte de multumire, parintele greco-catolic Cristian Pal a binecuvantat finalizarea proiectului de reconstructie, iar copiii familiilor ajutate au oferit invitatilor un emotionant moment artistic. Locuintele au fost distruse de inundatiile din vara anului trecut.
Invitati de seama s-au aflat alaturi de familiile beneficiare: d-na Mariana Gheorghe, director executiv Petrom, d-nul Mihai Archip, prefectul jud. Doljesti, jud. Este al patrulea an in care asociatia Habitat for Humanity Romania deruleaza proiecte de reabilitare a locuintelor distruse de inundatii. 254 de locuinte au fost reconstruite in 2005-2006 in judetele Bacau si Arges (Comanesti si Golesti), 195 de locuinte in Lunca Dunarii in 2006-2007 (Bechet, Macesu de Jos) si 110 locuinte au fost reabilitate la Tecuci (2008). In finalul evenimentului, invitatii, alaturi de reprezentantii presei, au vizitat mai multe familii care si-au reluat viata in noile locuinte.
Prin investitia de 1 milion de dolari din partea companiei Petrom, cele 110 de familii ramase fara adapost in urma inundatiilor din luna iulie a anului trecut, au fost ajutate sa-si refaca viata si sa intampine primavara in case noi.
Locuintele au fost ridicate prin parteneriat public privat in varianta "la rosu" de catre Guvern si finisate de catre Petrom si Habitat for Humanity Romania.
Intreaga comunitate locala a fost implicata si responsabilizata in mod voluntar in cadrul proiectului de reconstructie a acestor case. La lucrarile demarate in septembrie 2008 au participat peste 150 de voluntari, dintre care 60 de angajati Petrom si membri ai asociatiei Habitat, 20 de jurnalisti si lideri de opinie,din presa centrala, voluntari locali si din strainatate. Neamt, 12 martie 2009 - Astazi, la Sala de Festivitati din Doljesti, mai mult de 200 de persoane au participat la ceremonia de predare oficiala a celor 110 locuinte reconstruite de Petrom in parteneriat public privat cu asociatia non-profit Habitat for Humanity Romania si Guvernul Romaniei. Cu ocazia Sarbatorilor de Craciun, copiii din Doljesti s-au bucurat de cadourile daruite de angajatii Petrom, care au oferit comunitatii locale obiecte de uz casnic de prima necesitate (pilote, perne) si o donatie de carti si manuale scolare.

PETROM CSR:
Respect pentru Viitor" este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
"Respect pentru Viitor" este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Doljesti, d-nul Adrian Ciorna, presedintele Habitat for Humanity Romania, d-nul Valerian Perca, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, d-nul Ioan Muntean, deputat PSD si d-nul Maria Petrariu, primar com. Vanatori Neamt.
In cadrul evenimentului a fost evidentiat impactul proiectului in comunitatea Doljesti. Neamt, d-nul Gheorghe Cojocaru, primarul com.

 
constructii constructii

Alte articole


Articole 'Fresh'


Articole 'populare'

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONSTRUCTII - 2019 - reportaj.com