Cauta:
  News  Industrie  Ong social  Social  Media  Imobiliare  Tehnologie  Industrie turism  It  Industrie evenimente mediu  

©18-Aug-2019

constructii  In trimestrul trei preturile constructii

In ciuda primelor semne de revenire sub influenta programului Prima Casa, proprietarii si agentiile imobiliare isi reduc asteptarile.

Bucuresti - 69. 000 euro, pretul cerut la sfarsitul trimestrului trei pentru un apartament cu doua camere

www. imobiliare. ro arata ca in Bucuresti, pretul mediu de strigare, cerut de vanzatori pentru un apartament cu doua camere situat in blocurile construite inainte de Revolutie cu o suprafata de 54 mp, a scazut cu peste 8. 000 de euro, coborand de la o medie de 77. 385 euro (1. 443 euro/mp), inregistrata la inceputul lunii iulie, pana la 69. 008 euro (1. 277 euro/mp) la sfarsitul lunii septembrie. Daca in continuare pretul de strigare se mentine destul de ridicat, pretul de tranzactionare este considerabil mai mic. Astfel, la sfarsitul trimestrului trei, pretul mediu de strigare pentru o astfel de categorie imobiliara cu o suprafata de 52 mp, a fost de 55. 376 euro (1. 115 euro/mp) fata de valoarea inregistrata la inceputul lunii iulie de 63. 429 euro (1. 299 euro/mp). In Constanta, exista apartamente cu doua camere mai ieftine in zonele Tomis II sau Tomis Nord.

Iasi - preturile au luat-o la vale in a doua jumatate a lunii septembrie

Dintre cele sase orase analizate, in Iasi, pretul apartamentelor cu doua camere este cel mai accesibil. Daca la inceputul intervalului analizat, pretul mediu cerut pentru un apartament vechi cu doua camere si o suprafata de 52 mp era de 53. 705 euro (1. 020 euro/mp), la sfarsitul lunii septembrie, pretul mediu cerut pentru acelasi tip de proprietate a coborat la 46. 629 euro (915 euro/mp). Mai devreme sau mai tarziu, proprietarii isi vor da seama ca nu are sens sa astepte prea mult si vor duce preturile acolo unde exista cerere. ", sustine Adrian Erimescu, directorul general www. imobiliare. ro.

Despre www. imobiliare. ro:

Lansat in ianuarie 2000, www. imobiliare. ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Astfel, la sfarsitul trimestrului trei, pentru un apartament cu doua camere, agentiile imobiliare si proprietarii cereau un pret mediu de 52. 795 de euro (998 euro/mp) fata de 61. 395 euro (1. 145 euro/mp). In zonele Bucovina, Girocului, Steaua sau Aradului, exista oferte garantate de agentiile imobiliare sub pretul mediu.

Exista in continuare un potential de scadere

In prezent, din cauza lipsei unei mase critice de cumparatori cu potential de finantare, nivelul asteptarilor proprietarilor poate scadea in continuare. "Si in trimestrul trei, trendul de scadere a fost resimtit in orasele analizate, mai putin in Cluj-Napoca. Cel mai mic nivel, 50. 500 euro, a fost atins la sfarsitul lunii august. Cea mai mare valoare medie, 57. 223, a fost atinsa la jumatatea lunii septembrie, iar valoarea medie minima, 55. 033 euro, a fost inregistrata la mijlocul lui iulie.

Constanta - ritmul de scadere s-a accelerat

In ceea ce priveste Constanta, ritmul de scadere al pretului mediu cerut pentru apartamentele vechi cu doua camere s-a accelerat in intervalul analizat. Prima Casa nu a impulsionat vanzarile, iar rezultatele nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor proprietarilor si agentiilor imobiliare. Conform analizei www. imobiliare. ro cu privire la dinamica preturilor de strigare la apartamentele vechi cu doua camere, in trimestrul trei 2009, in cele mai mari orase din Romania, cu exceptia municipiului Cluj-Napoca, au fost inregistrate scaderi semnificative. Pe piata exista oferte garantate de agentiile imobiliare sub pretul mediu in cartierele Drumul Taberei, Militari, Brancoveanu sau Rahova.

Brasov - pretul mediu de strigare coboara sub pragul de 1. 000 euro/mp

Piata imobiliara din Brasov continua sa inregistreze scaderi considerabile: la sfarsitul lunii septembrie, pretul mediu de strigare pentru un apartament vechi cu doua camere si o suprafata de 53 mp a fost cu peste 8. 000 de euro mai mic decat la inceputul lunii iulie, urmand o evolutie asemanatoare cu cea a Capitalei. Chiar si in aceste conditii, cererea este in continuare foarte redusa, semnalele din piata indicand ca exista in continuare un potential de scadere.

Timisoara - preturile apartamentelor cu doua camere ating noi minime

In Timisoara, preturile cerute pentru apartamentele vechi cu doua camere au continuat sa scada constant pe parcursul trimestrului trei, apropiindu-se la finalul intervalului de pragul psihologic de 1. 000 euro/mp. In zone precum Tractorul, Astra, Gemenii sau 13 Decembrie, exista pe piata numeroase oferte sub pretul mediu.

Cluj-Napoca - apartamentele vechi cu doua camere se scumpesc usor

Dupa mai multe luni de scadere, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere din Cluj-Napoca a inregistrat o tendinta de usoara crestere in intervalul analizat, osciland foarte putin in jurul valorii de 56. 500 euro (1. 086 euro/mo). In conditiile in care cererea ramane mica, celor care sunt presati sa vanda nu le ramane decat sa scada preturile in continuare. Portalul a depasit de curand pragul de 14 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.
Astfel, pretul mediu de strigare a scazut de la 60. 000 euro (1. 107 euro/mp), valoare inregistrata la inceputul lunii iulie, pana la 54. 313 euro (1. 017 euro/mp), la sfarsitul intervalului analizat.

 
constructii constructii

Alte articole

Indicele imobiliarero preturile

ro, prezinta, pe baza Indicelui imobiliare


Articole 'Fresh'


Articole 'populare'

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONSTRUCTII - 2019 - reportaj.com