Cauta:
  News  Industrie  Ong social  Social  Media  Imobiliare  Tehnologie  Industrie turism  It  Industrie evenimente mediu  

©21-Oct-2019

constructii  Noul depozit de deseuri din Rm Valcea constructii

Statia de tratare a levigatului este complet automatizata, functioneaza pe principiul osmozei inverse si confera permeatului o calitate corespunzatoare evacuarii in mediu inconjurator, conform normelor europene.

Pentru a putea fi monitorizat inainte de evacuare si eventual folosit ca apa industriala conventional curata, permeatul este stocat intr-un bazin cu volum de 30 mc, iar concentratul (namolul de epurare) rezultat este colectat intr-un bazin cu capacitate de 19 mc , dupa care va fi distribuit pe suprafata depozitului de deseuri.
Valoarea totala a proiectului este 16 mil Euro din care 11,04 mil reprezinta fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene prin Masura ISPA, 2,50 mil Euro au fost asigurati de la bugetul de Stat, 1,10mil Euro au fost contributia de la bugetul local, iar 1. 36 mil Euro au fost asigurati de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea si finalizarea masurilor ex-ISPA.

Lucrarile de constructii au demarat in noiembrie 2007, iar la data de 30 septembrie 2009 s-au finalizat primele doua obiecte: Constructia Statiei de Compost si a noului Depozit de Deseuri Feteni , urmad ca la data de 15 noiembrie 2009 sa se incheie si lucrarile de Inchidere a Depozitului de Deseuri Raureni.
Constructia noului depozit de deseuri, impreuna cu realizarea statei de compost si inchiderea vechiului depozit de deseuri de la Raureni fac parte din amplul proiect de ecologizare "Managementul integrat al deseurilor din Municipiul Rm. Valcea".
Consortiul format din S. C. HIDROCONSTRUCTIA S. A. - Sucursala Olt Superior si S. C. Ieri , 13 octombrie a avut loc inaugurarea noului Depozit de deseuri Feteni si a Statiei de Compost Raureni, Rm Valcea. IRIDEX GROUP CONSTRUCTII SRL a semnat, in data de 26 octombrie 2007, contractul de lucrari Constructia Statiei de Compost, a Noului Depozit de Deseuri Feteni si Inchiderea Rampei Raureni", cu beneficiarul final al Masurii ISPA 2001 RO 16 P PE 014, Primaria Municipiului Ramnicu Valcea.

Pentru constructia noului depozit de deseuri de la Feteni, IRIDEX GROUP CONSTRUCTII a executat: sistemul de impermeabilizare cu materiale geosintetice , constructia camerelor de colectare a levigatului , sistemul de extragere si pompare a levigatului, proiectarea, furnizarea si instalarea statiei de tratare a levigatului, bazinul de levigat, bazinul de permeat.

Pentru constructia statiei de compost de la Raureni, IRIDEX GROUP CONSTRUCTII a executat sistemul de recirculare a levigatului si bazinul levigat
Sistemul de etansare cu materiale geosintetice a fost executat pe o suprafata de 80. 000 mp si este alcatuit din geocompozit bentonitic , geomembrana PEID dublu rugoasa si geotextil de protectite.
Sistem de colectare si tratare a levigatului consta in doua camere de colectare de unde, prin intermediul pompelor , levigatul este trimis in bazinul de omogenizare de 200 mc, dupa care este pompat in statia de tratare ce are o capacitatea de epurare de 60 mc/zi.

 
constructii constructii

Alte articole


Articole 'Fresh'


Articole 'populare'

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONSTRUCTII - 2019 - reportaj.com