Cauta:
  News  Industrie  Ong social  Social  Media  Imobiliare  Tehnologie  Industrie turism  It  Industrie evenimente mediu  

©21-Nov-2019

constructii  Trei ambasadori voluntari constructii

Mark Gitenstein a subliniat ca proiectul "O casa, Un viitor" este asemanator cu cele derulate de SUA cu ajutorul Peace Corps.

"Sprijinul nostru acordat acestor familii este o experienta emotionanta, speram ca familia aceasta isi va aminti cu drag de noi", a spus , E. S. Dl. Mark Gitenstein.

"Ma bucur sa fiu invitat aici pentru a ajuta la construirea acestei case, este un proiect minunat. Martin Eichtinger, ambasadorul Austriei la Bucuresti.

Si ambasadorul Canadei la Bucuresti s-a aratat incantat ca a participat la acest proiect, subliniind ca in
tara sa, Habitat for Humanity are 50. 000 de voluntari care au ajuta la construirea a 200. 000 de case. "Cand construiesti o casa ca aceasta, rupi cercul saraciei si acest lucru este foarte important", a precizat E. S. Dl. Philippe Beaulne.

Mona Prisacariu din partea Fundatiei Soros a subliniat parteneriatul foarte puternic dintre Soros
Romania si Habitat for Humanity. "Este un proiect foarte complex. Pana in prezent, activitatile derulate in cadrul programului, in comunitatea din Baltesti, constau in instruirea localnicilor si autoritatilor locale, consultanta in atragerea de fonduri,finantarea unor proiecte locale. Deja sunt gata primele 5 locuinte in fiecare dintre cele doua localitati in care desfasuram acest proiect", a spus Mona Prisacariu.

"O casa, un viitor" isi propune intre anii 2009 si 2011 constructia a 48 de locuinte noi pentru familiile
defavorizate de rromi si calificarea a 30 persoane de etnie rroma in meserii legate de domeniul
constructiilor, la Baltesti, Prahova si Vanatori, Neamt.

Proiectul este sustinut de Fundatia Timken din Canton, Ohio, Fundatia Vodafone Romania si Baumix.

Habitat for Humanity Romania construieste si renoveaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret
pentru si impreuna cu familiile nevoiase al caror viitor este afectat grav de conditiile in care acestea locuiesc. Philippe Beaulne, cel al Austriei, E. S. Dl. Suntem in primul an de activitate si vrem ca acesta sa dureze 3 ani. Pana acum, peste 1. 600 de familii din Romania si 300. 000 de familii din 100 de tari beneficiaza de case Habitat.

Fundatia Soros prin programul de Dezvoltare Comunitara Integrata, sprijina comunitatile din Baltesti,
Prahova si Vanatori, Neamt din mai 2006. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti,E. S. dl. Reuniunea de forte din aceste zile atat din mediul diplomatic si de afaceri, cat si din cel al administratiei locale reprezinta exprimarea unei mari solidaritati la nivel national si international", a declarat Adrian Ciorna, Presedinte Habitat for Humanity Romania.

La randul sau, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, E. S. Dl. Martin Eichtinger si Deputy Head of Mission al Ambasadei Olandei la Bucuresti, E. S. Dl. Materialele provin din donatii si sponsorizari, iar constructia este realizata de catre voluntari impreuna cu familiile beneficiare. Mark Gitenstein, cel al Canadei, E. S. Dl. Hans Sandee alaturi de alti 20 de angajati ai ambasadei SUA au participat voluntar in aceste zile la evenimentul Ambassador’s Build desfasurat pe santierul Asociatiei non-profit Habitat for Humanity din comuna Baltesti, judetul Prahova.

Diplomatii impreuna cu autoritatile centrale si locale: prefectul de Prahova, Adrian Dobre, primarul Ploiesti, Andrei Volosevici,primarul comunei Baltesti, Radu Ion si reprezentanti ai sponsorilor proiectului: Andy Dillon, CEO Timken, Elena Serban, Director Fundatia Vodafone, reprezentanti din
partea Baumix, Lafarge si PRAIS Corporate Communications, au lucrat pe santier la finisajele interioare a doua case destinate locuirii decente unor familii defavorizate de rromi.

Membrii corpului diplomatic acreditat la Bucuresti impreuna cu toti voluntarii Habitat for Humanity
prezenti pe santier au vizitat si locuintele familiilor de rromi din comuna Baltesti pentru a vedea
conditiile actuale de trai ale acestora.

Acest eveniment se desfasoara in cadrul proiectului de dezvoltare comunitara "O casa, Un viitor"
derulat timp de trei ani de Habitat for Humanity Romania si Fundatia Soros Romania la Baltesti, judetul Prahova si Vinatori, judetul Neamt cu scopul de a sustine si promova actiunile de ajutorare a familiilor de rromi care traiesc in conditii improprii in Romania.

Atat ambasadorii prezenti cat si presedintele Habitat for Humanity Adrian Ciorna, dar si managerul de
proiect din partea Fundatiei Soros, Mona Prisacariu, au subliniat importanta proiectului pentru populatia rroma cu venituri foarte mici si care traieste in conditii de saracie.

"Ambassador’s Build este o oportunitate pentru noi de a ajuta aceasta comunitate, care merita tot
sprijinul. Am mai facut asa ceva si inainte. Programul de Dezvoltare Comunitara Integrata urmareste
cresterea capacitatii locuitorilor si institutiilor locale de a se implica activ in rezolvarea problemelor prioritare ale comunei. In Austria, cand eram foarte tanar, parintii mei au construit o casa si
i-am ajutat si eu putin", a declarat si E. S. Dl.

 
constructii constructii

Alte articole


Articole 'Fresh'


Articole 'populare'

Invitatie eveniment de lansare

Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie a


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONSTRUCTII - 2019 - reportaj.com